Gras sproeien

Water is een cruciaal element voor uw gras. Gras sproeien is dus een belangrijke factor binnen het gras onderhoud. U dient dan ook regelmatig het vochtgehalte in de grond te controleren. Water is een eerste levensbehoefte voor het gras. Te weinig water is niet goed, maar te veel water ook niet. Het is dus zaak dat u dit goed in de gaten houdt.

Wanneer gras sproeien ?

Wanneer moet u het gras sproeien? Indien u net nieuwe graszoden heeft gelegd, is het belangrijk om de eerste 6 weken ruime hoeveelheden water te geven. Dit is nodig zodat de worteltjes zich voldoende in de grond kunnen aanhechten.

U kunt het gras op alle tijden van de dag sproeien, ook in de volle zon. Bij beginnende verdroging kleurt het gras enigszins blauw. Dit kunt u snel verhelpen door het dan ook meteen te sproeien. Wacht niet tot zonsondergang, het kan dan al te laat zijn!

Hoe lang gras sproeien

U kunt beter één keer per week lang sproeien (zeker een half uur) dan iedere dag een beetje. Vers gelegd gras heeft de eerste periode meer water nodig dan bestaand gras en moet daarom elke dag een aantal uren besproeid worden. Een bestaande grasmat kan wel tot 10 centimeter diep wortelen en behoeft daarom veel minder besproeid te worden. Tekenen van verdroging blijven dus ook veel langer uit en het herstelt hiervan ook beter. Hoe dan ook, het is altijd beter om verdroging te voorkomen. Onkruid en grasziekten krijgen dan veel minder kans zich te ontwikkelen.

Besproeien

We kunnen dus concluderen dat het sproeien van gras een belangrijke factor is om mooi groen gras te verkrijgen. Besteed hier dus voldoende aandacht aan om hier het optimale uit te halen.